Melyik a legjobb Implantátum? Ez a kérdés akkor merül fel bennünk, amikor megszületik a döntés, hogy implantátumot szeretnénk a hiányzó fogunk/fogaink pótlására. Általában csak ekkor kezdünk tájékozódni az implantátumokról, a fogbeültetés menetéről, a lehetőségekről, az árakról.

Milyen implantátumok vannak?

Magyarországon megközelítőleg száz féle implantációs rendszer van forgalomban. Vannak, amelyek évtizedek óta bevált módszerként működnek és vannak újabbak.

A világ első Implantátum gyártója 1963 óta működik. Az első implantált beteg 40 évig, haláláig használta problémamentesen az implantátumot.

Az implantációs rendszerek nagy számából adódóan következtethetünk arra, hogy még a fogorvosoknak, szájsebészeknek sincs lehetősége kipróbálni a meglévő összes implantációs rendszert. Sőt, nem is ismerhetik teljességgel a piac kínálatát. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy a szakemberek általában 2-3 implantációs rendszert használnak, amellyel lefedik a teljes implantációs folyamatot.  Bizonyos rendszerek kompatibilisek egymással, ami megkönnyíti, gyorsítja a munkát és biztosítja a folyamatos beszerzési lehetőséget.

A „legjobb Implantátum

A legjobb implantátumot a következő tulajdonságok jellemzik:

  • megbízható a gyártója, és több évtizedes, eredményes kutató munka áll mögötte
  • szájsebészünk/fogorvosunk biztonsággal ajánlja
  • garanciát nyújt (élethosszig tartó garanciát is vállal néhány gyártó a beültetett implantátumra, ezt feltételhez köti  (pl. kötelező szűrővizsgálatok, kontroll, stb.)
  • a hiányzó fogunk pótlására optimális (funkcionálisan, esztétikailag)
  • egyénre szabott, egyén igényeinek megfelelő (anyagában, formájában…)
  • a legfontosabb: gyakorlott, magas szakmai tudással rendelkező szájsebész végzi!

Az emberek általában a „legjobb Implantátum”- ban látják a tökéletes megoldás, azt keresik. A hatalmas piaci kínálat megismerése lehetetlen. Aki implantátumot szeretne, annak az orvost kell kiválasztania!

Olyan orvost kell keresni, akinek magas szintű tudása mellett nagy gyakorlata, tapasztalata van az implantológia területén.  Aki megbízható, aki ott lesz a kontroll-vizsgálatok alkalmával, elérhető, akihez bizalommal fordulhatunk.

Ha megtaláltuk az orvost, akkor bízhatunk abban is, hogy az általa ajánlott Implantátum is a lehető legjobb lesz számunkra.

Összegezve:

A sikeres fog implantáció kulcsa maga az orvos.  Az orvos szaktudása, tapasztalata, gyakorlata, igényessége!

A sikeres beültetés élettartama pedig már jórészt a pácienstől, szájápolási szokásaitól függ:

  • a körültekintő szájhigiéniáján
  • a megtanult technika helyes alkalmazásán
  • és a rendszeres kontrollvizsgálatokon való részvételen.

Tudja miért drágább az egyik Implantátum és miért olcsóbb a másik? Itt olvashat róla.


KAPCSOLÓDÓ TÉMÁK