Az egészségünk a legfontosabb prioritás. Mivel a fogak egészsége ennek elengedhetetlen része, nagyon fontos, hogy ápoljuk őket és nagy hangsúlyt fektessünk a szájhigiéniára. Amennyiben íny- és fogproblémák lépnek fel, megnő az esélye a fogvesztésnek, amit fogbeültetéssel lehet pótolni. Bejegyzésünk célja, hogy ismertessük, melyek a fontos információk a fogbeültetéssel kapcsolatban.

Mit jelent a fogbeültetés?

A fogak elvesztése bárkinél előfordulhat. Gyermekként a tejfogak lassan elkezdenek kihullani, hogy helyet adjanak a végleges fogaknak, de a felnőttek számára nincs természetes módja a fogpótlásnak.

Így ha felnőttként történik a fogvesztés, az emberek mesterséges és sebészeti módszerekre támaszkodnak, hogy visszanyerjék mosolyukat. A fogpótlás legtartósabb módja a fogbeültetés. Egyben ezzel érhető el a legtermészetesebb hatás is.

A folyamat során a foggyökeret titániumból készült, csavarszerű oszlopra és műfogra cseréljük, amely úgy néz ki és úgy is működik, mint az igazi. Ez az eljárás a legjobb alternatíva, ha a páciens úgy gondolja, hogy fogsora nem illeszkedik jól. Az eljárás tartós, ellentétben a kivehető fogsorokkal vagy hidakkal, ahol időnként szükség lehet bizonyos korrekciókra.

Fontos információk a fogbeültetéssel kapcsolatban

Lássuk, mik azok a fontos információk a fogbeültetéssel kapcsolatban, mellyekkel mindenképpen érdemes tisztában lenni.

Az Implantátum a legjobb opció

A fogászati ​​implantátum beültetése a legpraktikusabb megoldás. Ez egy egyszeri eljárás, amelyhez nem szükséges állandóan találkoznia fogorvosával a későbbi igazítások érdekében. A fogpótlásra használt anyagok rendkívül erősek, így nem kell attól tartani, hogy eltörnek.

A fogpótlás nem mindenkinek való

Bár a fogászati ​​implantátum a leginkább ajánlott megoldás foghiány esetén, természetesen vannak kivételek és vannak olyan esetek, amikor ez az eljárás nem alkalmazható. A fogorvosnak ellenőriznie kell a páciens fogínyének egészségét és csontszerkezetét, hogy megtudja, ideális jelölt-e a fogászati ​​műtétre. Ha a csontállomány sűrűsége és mennyisége már nem megfelelő, először csontpótló műtétre van szükség.

Étrendváltást igényel

Ha fogbeültetésen esünk át, némileg módosítanunk kell az étrendünkön, hogy elkerüljük a szövődményeket. Mivel az új fogak kissé érzékenyek lesznek kezdetekben, ezért érdemes puha ételeket fogyasztanunk. Miután a teljes gyógyulás végbement, természetesen visszatérhetünk kedvenc ételeinkhez.

A fogbeültetés fájdalommentes

Az fogimplantáció fájdalommentes, helyi érzéstelenítéssel történik. A műtét után tapasztalhat fájdalmakat, de ez természetes minden beavatkozás után.

Megakadályozza a fogak további mozgását

Amikor elveszít egy fogat, a többi fog és az állkapocscsont általában alkalmazkodik, hogy kitöltse a felesleges helyet. Az Implantátum behelyezésével a többi fog a helyén marad.

Összességében jó hatással van egészségére

Nem csak fizikai, de lelki egészsége is javulni fog. Jobban tudja majd feldolgozni az ételt, és visszanyeri önbizalmát, mivel újra bátran tud majd mosolyogni.

Akármilyen gondosan ügyelünk a fogaink egészségére, előfordulhat, hogy fogászati ​​problémákkal kell szembenéznünk. Ám soha ne féljen felkeresni fogorvosát, hiszen csak így lehet megelőzni a súlyosabb gondokat.

Ha korábbi fogvesztés miatt most fogbeültetésre lenne szüksége, keresse fel a Digital Dental Art fogászati klinikát, szeretettel várjuk Önt!