A fogimplantátum gyönyörű mosolyt kölcsönöz, de ne feledjük, hogy az eredeti fogsor a legideálisabb „viselet”.

A reggeli és esti fogmosás csakis akkor hatásos, ha alaposan, körültekintően, odafigyelve végezzük. Ez azt jelenti, hogy megfelelő időtartamban, megfelelő eszközökkel (optimális fogkefe, fogkrém, fogselyem, fogköz tisztító), megfelelő módon végezzük a tisztítást és egy szájvizes öblítéssel zárjuk. Szerencsés, ha a szájvíz tartalmazza a cetilpiridinium-klorid+domifen-bromid, amelysegít megőrizni fogaink simaságát, megnehezíti a foglepedék kialakulását.

A felelős szájápolás elmaradhatatlan hozzátartozója az ultrahangos fogkőeltávolítás.

Félévente érdemes ellenőriztetni fogainkat, nehogy így járjunk:


20 éves fogkő eltávolítása ultrahangos és IV-es szedációval

A foglepedék mellett szintén nagy veszélyt jelent fogaink egészségére, a fogkő eltávolítás házilag. Bármilyen „biztos” módszereket olvasunk, védjük fogainkat, ínyünket azzal, hogy nem kísérletezünk.

A foggyökérkezelés segítségével a foghúzás akár meg is előzhető, fogunk megmenthető. A gyökérkezelés célja célja azon fogak megtartása, melyek fogbele, azaz a pulpája károsodott.

Amennyiben a legkörültekintőbb fogápolási szokásunk mellett is elveszítettünk egy vagy több fogat, érdemes minél előbb pótolni azokat. Ezzel megtarthatjuk a szomszédos fogak helyzetét, funkcióját, szájüregünk egészségét, továbbá életminőségünk, beszédünk, étkezési szokásunk sem változik, romlik.

Az implantátumok kínálatában az egyik legkiválóbb Implantátum, a svájci technológiájú SGS Dental Implant System (http://sgs-dental.com) kiváló minőségű fogászati Implantátum. Az  SGS Dental implantátumai megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi és hazai előírásoknak is. Sopronban a Praxis Dr. Szabó fogorvosai meggyőződéssel ajánlják, használják praxisukban.